За допомогою малюнків школярі показали своє бачення навколишнього світу

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 23 червня 2017, 15:01
В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» проходить виставка дитячого малюнку під назвою «Світ і я»
За допомогою малюнків школярі показали своє бачення навколишнього світу

В експозиції представлені роботи переможців художнього конкурсу «Світ і я», заснованого харківського організацією Українського товариства захисту природи. Присвячений він Всесвітньому дню охорони навколишнього природного середовища, який має на меті приверну увагу світової громади до актуальних екологічних проблем. В Харкові такий конкурс проводиться вперше.

«Ця виставка для мене особлива, – розповіла Ольга Шупрова, голова ХОО Українського товариства охорони природи, – бо наша організація заснувала конкурс, присвячений Дню охорони навколишнього середовища. Назвали ми цей конкурс «Світ і я». Заснували ми його ще в минулому році. Ми звернулися до органів влади, щоб ті нам допомогли. Звернулися також до Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА. Я навіть не гадала, що можуть виникнути такі труднощі в його організації».

У конкурсі взяли участь учні загальноосвітніх шкіл Харкова та області. На виставці представлені роботи трьох вікових категорій – молодшої (8-11 років), середньої (12-15 років) та старшої (15-17 років). Дана ініціатива викликала значний інтерес серед учнів. Всього через конкурс пройшло 200 різноманітних робіт. Переможці обиралися за такими критеріями, як оригінальність задуму та відповідність заданій темі.

«Чим цікава ця виставка, чим цікавий цей конкурс? Конкурс, присвячений охороні природного середовища, проводиться вперше, – зазначила Ольга Шупрова, – і сьогодні ми вже маємо переможців і проводимо виставку. Коли ми дивилися їх картини, то ми зрозуміли, що діти розуміють своє єднання з природою, з цим світом. Вони показали нам, що впевнено дивляться у своє майбутнє. Показали, що розуміють що таке людина для природи і що таке природа для людини».

comments powered by HyperComments