У ХНАТОБі показали "Мазепу" - детальніше про прем`єру

Неділя, 2 липня 2017, 13:02
Опера Петра Чайковського "Мазепа" - частина грандіозного проекту «Гетьман України Іван Мазепа».
У ХНАТОБі показали "Мазепу" - детальніше про прем`єру

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

"Це важлива подія в культурному житті Харківської області. Але постановка опери «Мазепа» у Харківському оперному театрі має ще й велике суспільне значення", - прокоментував заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

2017 - рік 330-річчя обрання Івана Мазепи гетьманом. Це дуже важливий факт для процесу державотворення України. Гетьман був керівником країни більше 20 років. 

"Протягом десятиліть він оцінювалася з радянської, антиукраїнської позиції. Але сьогодні, в часи національного відродження та становлення європейської України, ми відновлюємо історичну справедливість та повертаємо Україні її героїв", - доав Михайло Черняк.

На Харківщині планується ще низка заходів, присвячена річниці. Багато з них проходитимуть у селищі Коломак, в якому Івана Мазепу було обрано гетьманом. Там відкриється пам’ятник, а також запланований етнофестиваль «Коломак-Мазепа-фест».

Нагадаємо, режисер постановки у ХНАТОБі Армен Калоян, диригент, народний артист України Володимир Гаркуша, художник, Заслужений художник України Надія Швець і художник по костюмах Ілля Паньок.

Сюжет опери завершує військовий похід Мазепи та молитва Петра перед боєм, яка буде оформлена як церковний хорал. 

comments powered by HyperComments