У Харкові пройшов фестиваль культур/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 27 жовтня 2017, 16:37
В Основ’янському центрі культури відбувся фестиваль «Харків – наш дім», присвячений різним культурам міста
У Харкові пройшов фестиваль культур/ Фоторепортаж

Це традиційний фестиваль, який в Харкові проходить вже в одинадцятий раз. В ньому взяли участь більше двадцяти різноманітних національно-культурних об’єднань та творчих колективів. Під час концерту вони виконували традиційні для своїх країн пісні та танці, а також тішили присутніх яскравим національним вбранням.

«Ми хочемо показати, наскільки красивими є національні традиції, які є в казахів, – розповіла Макаса Каражанова, голова казахської діаспори, – це буде танок, це буде гра на скрипці. Буде грати Асель Сейджанова, а танцювати – Людмила Бураханова. Це танок про степ. Ми хочемо розповісти про те, наскільки Казахстан широкий, красивий, настільки він і дружний. Якщо ми це будемо тримати всередині діаспори – то про це ніхто не буде знати. Бо живучі тут, в Україні, ми хочемо, щоб там, в Казахстані, знали, що тут мирно, що тут ми всі живемо дружно. І тому ми хочемо брати участь».

«Це традиційний фестиваль, – зазначила Юзефа Чернієнко, президент харківської спільноти польської культури, – він об’єднує всі народи, які живуть в Харкові. Ми дуже дружимо. І тут кожен хоче представити свою культуру, поділитися нею і перейняти щось приємне від інших. Я думаю, він тільки спонукає людей любити один одного, поважати один одного та толерантно ставитися до кожної національності».

Як відмічали організатори фестивалю, в Харкові проживає більше сотні різноманітних народів, тут зареєстровано більше 70 національно-культурних об’єднань. Мета цього заходу – об’єднати людей різних національностей та познайомити інших мешканців культурою різних народів.

comments powered by HyperComments