Харківський авангард переїде до столиці

Середа, 22 листопада 2017, 12:28
У грудні 2017 - лютому 2018 у Національному художньому музеї України буде представлений проект-дослідження, присвячений харківському авангардному мистецтву (початок ХХ - початок ХХІ століття) і Харкову, як місту авангардних традицій і тенденцій.
Харківський авангард переїде до столиці

Основна експозиція виставки відображатиме розвиток мистецтва міста за минуле сторіччя. Весь виставковий простір буде умовно розділений на три періоди - три зали.

Важливим елементом експозиції стане інфографіка - історіографічний візуальний об'єкт, наочно простежує шляхи розвитку культури міста за ці 100 років за трьома основними векторами: Час, Події, Люди (виконана Марією Волчонок, консультант - Павло Маков).

У аван-залі музею буде представлена ​​ще одна частина «Міста ХА»: «Лабораторна робота» - проект про проект, присвячений створенню виставки, виконаний молодими художниками: Антоном Ткаченко та Ольгою Федоровою.

На відміну від самої експозиції інша складова проекту - каталог-довідник буде вибудований в зворотній хронології. За допомогою цього прийому дизайнер проекту Тетяна Борзунова показує, як базуючись на минулому, ми досліджуємо сьогодення.

Виставкова програма проекту супроводжується теоретичною, освітньою та дискусійною платформами. Сформовані командою Харківської муніципальної галереї, вони покликані допомогти глядачам зрозуміти найголовніше про Місто Ха. На думку кураторів, всі п'ять складових частин проекту повинні створити цілісну картину Харкова авангардного і представити місто і його мистецтво з різних точок зору.

Організатори: НХМУ, Харківська муніципальна галерея. Куратори проекту: Тетяна Тумасьян, Сергій Братков. Відкриття: 15, грудня 2017 року 18.30

comments powered by HyperComments