До Харкова повертається театральний фестиваль

Четвер, 22 березня 2018, 08:03
В місті з 23 березня по 1 квітня проходитиме театральний фестиваль «Я і Села Брук».
До Харкова повертається театральний фестиваль

Цього року фестиваль проходитиме під темою «Кварки творчості». В його межах заплановані перформанси, майстер-класи, тренінги, зустрічі, презентації, воркшопи та різного роду вистави – як більш класичні, так і зовсім нестандартні. Щоб взяти участь у фестивалі «Я і Села Брук», до Харкова з‘їдуться театральні колективи з різних міст України.

«Цього року насичена програма, буде багато гостей з різних міст – Києва, Полтави, Попасної, Запоріжжя, Луцьку, Львова, – розповіла Аліна Богданович, співорганізаторка фестивалю, – також дуже багато харківських колективів. У нас досить багато як і соціальних напрямків, перформансів, так і певних експериментальних речей».

Програма фестивалю включає в себе такі цікавинки, як інклюзивний експеримент з Полтави, спектакль творчої групи з Попасної, проект володаря призу глядацьких симпатій конкурсу Taking the Stage, а також різного роду дитячі, підліткові, молодіжні, дорослі вистави українських колективів.

Наприклад, харків’ян та гостей міста очкує авангардна невистава «Що робити у Попасній після шостої вечора?» від мистецької групи «На лінії вогню». В ній розповідається про те, як люди живуть в небезпечних прифронтових зонах.

«Вони дотепер існують в такому собі просторі виживання, – розповів Володимир Гориславец, ініціатор фестивалю, – більшість з них сумнівається в тому, чи буде завтрашній день таким як сьогодні. Тому люди в Попасній створили такий документальний проект. Він направлений на те, щоб спровокувати творчу активність людей, які живуть в прифронтовій зоні. Мені здається, що для нас, харків‘ян, це близько. І було би непогано послухати живих свідків цього всього».

«Саме через культурні, творчі заходи ми з вами будемо розбудовувати, формувати нашу молодь, розбудовувати нашу державу, – в  підкреслив Максим Радченко, керівник Харківського обласного центру молоді, – це дуже важливі речі, які ми з вами не можемо уникати. Ми також підтримуємо це фестиваль. Я думаю, що якщо ми в такому темпі будемо розбудовувати саме культурну складову молодіжної політики, то за короткий час ми виховаємо абсолютно нову молодь, яка буде сучасною, розвинутою, творчою. І, таким чином, ми з вами збудуємо нову Україну».

Вхід на всі заходи вільний. Програма фестивалю.

comments powered by HyperComments