Працівники отримали заборговане

П'ятниця, 16 грудня 2016, 21:01
Протягом року працівники регіону отримали 17,4 млн грн виплат, які були затримані роботодавцями.
Працівники отримали заборговане

Про такі підсумки діяльності обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у 2016 році повідомив під час чергового засідання комісії заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

У своєму виступі він зазначив, що з початку року на засіданнях комісії заслухано звіти 39 керівників підприємств-боржників.

«Результатом роботи комісії є отримання працівниками заборгованої їм заробітної плати на загальну суму 17,4 млн грн. Повністю ліквідована заборгованість на дев'яти підприємствах, скорочено її розмір – на 13 підприємствах області», – навів данні Михайло Черняк.

Також він зауважив, що найбільш складно вирішувати питання щодо скорочення боргів на державних підприємствах, більшість із яких не має державних замовлень. За словами директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, на початок року мали борги 18 економічно активних державних підприємств, з них на 8 підприємствах борги ліквідовані, на 4 – скорочені.

На засіданні комісії керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації, в зоні контролю яких за галузевою ознакою є економічно активні підприємства-боржники державної форми власності, надано доручення щодо проведення роботи з центральними органами виконавчої влади щодо розробки підприємствами реальних графіків погашення заборгованості.

Крім того, на засіданні комісії про причини існування боргів та перспективи їх погашення інформували керівники: ДП «НДІ ХЕМЗ», КП «Обласний спортивний комплекс «Металіст» та АК «Харківобленерго».

comments powered by HyperComments