В України продовжують поширюватися чутки про нову банкноту у 1000 гривень

Субота, 24 грудня 2016, 09:14
Підтверджень цьому поки що не має. Потреба в такій банкноті, можливо, є.
В України продовжують поширюватися чутки про нову банкноту у 1000 гривень

Чутки загострюються кожного разу, коли підскакує інфляція по гривні/долару.

У 2011 році, за часів Віктора Януковича, заступник голови Нацбанку Володимир Кротюк заявив журналістам, що можливість введення купюри такого великого номіналу НБУ не розглядалася.

Як можливу, заявили нову банкноту номіналом 200 гривень. ЗМІ поширювали зображення банкноти без номіналу з зображенням Пантелеймона Куліша з написом "презентаційна".

В 2015 році Сергій Арбузов (в минулому - перший віце-прем'єр України) на своїй сторінці у Фейсбуці висловив особисту думку про введення 1000-гривневої банкноти.

"Саме час задуматися про введення купюри більшого номіналу, як мінімум 1000 гривень. Найпростіші розрахунки доводять, що економіка об’єктивно потребує збільшення номіналу купюр», - написав Арбузов.

На думку політика, купюра номіналом в 1000 гривень могла б стати антидевальваційним фактором.

В 2016 році дизайнери Національного монетного двору розповіли ЗМІ, що «з 2017 року Нацбанк продовжить вводити в обіг банкноті 4 покоління /вже вийшли 100 і 500 гривень/ с іншим дизайном і сучасними елементами захисту / SPARK, «віконна лента»/. А ось дизайн банкноти у 100 гривень навіть не розробляється».

Днями ЗМІ України знову розповсюдили чутки про можливість введения 1000-гривневої банкноти. Цього разу з посиланням на голову Нацбанку Гонтарєву.

В одному з прямих ефірів на радіо голова НБУ розповіла про нову купюру, яка вже наступного року може з'явитися в Україні. Валерія Гонтарєва відповідала на запитання ведучого, якого цікавило, чи з'явиться в обігу нова купюра номіналом 1000 гривень.

«Можу сказати, що Куліша на купюрі не буде. Інше поки що потримаємо в таємниці», - сказала голова Нацбанку в ефірі «Радіо «Вести».

comments powered by HyperComments