На Харківщині вперше в Україні можуть запровадити електронний квиток на автобусних маршрутах

Вівторок, 17 січня 2017, 11:31
Таку можливість обговорили на засіданні Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області
На Харківщині вперше в Україні можуть запровадити електронний квиток на автобусних маршрутах

 «Розуміючи необхідність реформування транспортної галузі, Департамент вийшов з пропозицією вперше в Україні на приміських і міжміських автобусних маршрутах, а також у приміському залізничному транспорті запровадити систему обліку перевезень пасажирів – електронний квиток. Це забезпечить прозору систему обліку пасажирів та дозволить вести фактичний персоніфікований облік пільгових поїздок», - зазначив начальник управління з питань транспортної інфраструктури, торгівлі і фінансових ресурсів Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Володимир Наконечний.

За словами керівників місцевих рад, на місцях не проти компенсувати вартість проїзду своїх мешканців, але як визначити реальні витрати перевізників?. Хто скаже, що скільки саме коштує перевезення пільгових категорій громадян у тому чи іншому районі, або окремому населеному пункту?

Участники діскусії прийшли до висновку, що впровадження відповідної системи обліку пасажирів має відбутися еволюційним шляхом - з поступовим переходом від паперових до новітніх електронних технологій оплати проїзду пасажирів. Це сприятиме забезпеченню стабільного функціонування і створення матеріально-технічного підґрунтя для подальшого розвитку транспортної мережі шляхом впровадження новітніх технологій і створення умов для залучення додаткових інвестицій в автомобільно-залізничну галузь.

Крім цього, побудова автоматизованої системи «Електронний квиток» надасть можливість ввести у Харківській області європейську систему оплати транспортних послуг.

Ініціатором загального обговорення цього питання та пошуку шляхів його вирішення виступив президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов

comments powered by HyperComments