Немає соцвнесків - немає пенсії. Пенсії нараховуватимуть тільки за "офіційний" стаж

Середа, 15 лютого 2017, 09:11
Це змусить працюючих вимагати від підприємців офіційного працевлаштування
Немає соцвнесків - немає пенсії. Пенсії нараховуватимуть тільки за "офіційний" стаж

«Не потрібно зменшувати кількість пенсіонерів, необхідно збільшувати кількість платників, – і ми маємо таку можливість за рахунок величезного сектору тіньової економіки», - заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів в інтерв’ю виданню Realist.

Саме це, а не підвищення пенсійного віку, на думку міністра, надасть можливість зменшити дефіцит Пенсійного фонду.

За його словами, сьогодні в Україні склалася ситуація, за якої і ті, хто працював 35 років, сплачуючи соцвнесок, і ті, хто не працював або працював нелегально, нічого не сплачуючи, – отримують однакові за розміром пенсії. «Тому ми кажемо: якщо у вас є 30-35 років стажу – ви отримуватимете пенсію, і навіть більшу за рахунок спеціального коефіцієнту, але якщо ви не працювали, нічого не сплачували – йдіть працюйте далі, поки не заробите», - наголосив Рева.

Раніше, за словами міністра, пенсійна реформа розрахована на перспективу і має на меті встановити чіткі правила, за якими люди виходитимуть на пенсію через 30-35 років. „Ці правила повинні бути незмінні, прості і зрозумілі кожному громадянину України, щоб він міг сам приймати рішення; кожен повинен розуміти, що його майбутня пенсія – це його відповідальність”,- заявив Андрій Рева.

comments powered by HyperComments