Свині не винні. Масштаби африканської чуми на Харківщині зростають

Вівторок, 21 лютого 2017, 11:05
Вже спалено 365 туш свиней
Свині не винні. Масштаби африканської чуми на Харківщині зростають

18 лютого у Вовчанському районі, с. Бакшеївка, було виявлено загибель 79 голів свиней з характерними патологоанатомічними ознаками африканської чуми свиней. Пробні зразки патологічного матеріалу були відібрані та відправлені до Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в Полтавській області. Згідно з результатами досліджень виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней, - повідомляється в оперативному зведенні ХОДА..

Сплановані та проводяться карантинні та протиепізоотичні заходи в осередку захворювання:

- визначені відповідні зони проведення карантинних та протиепізоотичних заходів (І-й радіус - 3 км; ІІ-й радіус - 20 км);

- із залученням співробітників ГУ Національної поліції у Харківській області та ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області забезпечено виставлення 1-го карантинного дезінфекційного бар’єру на основному автошляху;

- забезпечено роботу 1-ї мобільної оперативної групи з метою виявлення переміщення або перевезення свиней поза основними автошляхами, мінуючи дезбар’єри.

Для ліквідації НС залучено 45 чол. та 13 одиниць техніки від ДСНС, Вовчанської РДА, управління Держпродспоживслужби та інших організацій.

Проведено роботи по облаштуванню 1-го карантинно-поліцейського посту,  визначено місце та проведено спалювання 365 туш свиней.

Раніше  у Харкові було повністю заборонено торгівлю свининою, яка була придбана не на промпідприємствах. У зв'язку з ситуацією, що склалася з випадком африканської чуми, у всіх торгових точках Харкова (ринки, супермаркети, магазини) буде заборонено торгівлю свининою і продукцією свинарства, яка була придбана не на промислових підприємствах. Дозволена торгівля цією продукцією, тільки якщо вона куплена на ​​комбінатах.

Сам Харків з 13 січня оголошено зоною спостереження в зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней.

comments powered by HyperComments