Переселенцям надали право придбати житло задешево

П'ятниця, 17 березня 2017, 15:24
Держава повинна компенсувати 50% його вартості
Переселенцям надали право придбати житло задешево

Але кошти на це обмежені Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 рр.

Законопроект, який передбачає нарахування державну підтримку на придбання доступного житла в розмірі 50% від вартості покупки для ветеранів війни та переселенцям, підтримали парламентарії /постанову № 4550/. Законопроект спрямовано на ефективну реалізацію державних житлових програм із забезпечення населення доступним житлом. Він визначає порядок надання Державної підтримки у розмірі 50 % вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту особам, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (учасники АТО та їх сім’ї), а також внутрішньо переміщеним особам, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

Крім допомоги при покупці житла, згідно документу, передбачається також допомога в аналогічному розмірі під час оформлення пільгових кредитів на придбання помешкання.

Нагадаємо, що ронад 300 тимчасово переміщених осіб зможуть отримати житло на Харківщині до 2018 року. Харківщина затвердила фінальні звіти мікропроектів для переселенців. В кожному районі або місті, які задіяні у проекті, буде реконструйовано 2 об'єкти (житло і соціальний об'єкт)

comments powered by HyperComments