Сахалінське родовище повернуто «НАК «Надра України»

Четвер, 30 березня 2017, 18:35
Київський апеляційний господарський суд задовольнив позов прокурора, визнавши за ПАТ «НАК «Надра України» право власності на 24% частку
Сахалінське родовище повернуто «НАК «Надра України»

Зазначена частка у праві спільної часткової власності раніше була продана ТОВ «Голден Деррік».

Договір купівлі-продажу цієї частки розірвано у судовому порядку, у зв’язку з чим ПАТ «НАК «Надра України» отримало всі підстави для її повернення у власність компанії.

З огляду на зазначене, Київський апеляційний господарський суд задовольнив позов прокурора, визнавши за ПАТ «НАК «Надра України» право власності на вказану частку.

Із цим рішенням погодився і Вищий господарський суд України.

Не полишаючи спроб позбавити державу її права на дослідно-промислову розробку родовища з метою пошуку і розвідки родовищ нафти і газу та отримання прибутку, відповідачі звернулися із заявою про перегляд рішення апеляційної інстанції за нововиявленими обставинами.

Однак, погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, Вищий господарський суд України 22.03.2017 в задоволенні касаційних скарг відмовив, а рішення суду апеляційної інстанції залишив без змін, - повідомили у Генпрокуратурі України.

Додамо, що компанію ТОВ «Голден Деррік» пов'язують з близьким оточенням Віктора Януковича.

Як раніше писала «Справжня Варта», власники квартир або будинків без приладів обліку теплової енергії платитимуть за опалення по-новому. Уряд затвердив нову формулу розрахунку оплати за теплопостачання

Серед змін - “У разі встановлення засобів обліку води у квартирі (будинку садибного типу) їх показання розподіляються пропорційно кількості мешканців квартири (будинку садибного типу). Пільги споживачам з оплати послуг надаються на частку, отриману після такого розподілу, за фактичними витратами в межах соціальних нормативів, визначених законодавством.”

comments powered by HyperComments