Агентство «Fitch Ratings» підняло довгостроковий рівень Харкова

Субота, 1 квітня 2017, 16:05
Рейтинговим агентством «Fitch Ratings» був підвищений національний довгостроковий рейтинг Харкова з рівня «A + (ukr)» до «AA- (ukr)» з прогнозом «стабільний».
Агентство «Fitch Ratings» підняло довгостроковий рівень Харкова

Така новина була повідомлена у Департаменті економіки та комунального майна міськради. Крім того, згідно поданої інформації, були  підтверджені довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валюті на рівні «В-», прогноз «стабільний», і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті «В».

Представники «Fitch» зазначать, що подібна тенденція є відображенням зміцнення операційних показників Харкова та підвищення їх рівня у порівнянні з іншими зіставними емітентами в Україні. Як зазначає агентство, рейтинги Харкова як і раніше стримуються рейтингами України («В»/стабільний/«В»), і будь-яка дія за суверенними РДЕ України призведе до відповідної рейтингової дії щодо рейтингів міста.

Як повідомляла «Справжня варта», Харківська область має достатньо ресурсів та можливостей для реалізації проектів іноземних партнерів. Про це голова ХОДА Юлія Світлична заявила під час час зустрічі із заступником голови дипломатичної місії Посольства Японії в Україні. Крім того, Харківщина за один рік спромоглася вдесятеро збільшити приплив іноземних інвестицій в економіку області.  

comments powered by HyperComments