Бермінводам повернуто 17 га земель

Середа, 12 квітня 2017, 15:35
У 2005-2006 роках ці землі без дозволу РДА відійшли до Пересічанської селищної ради
Бермінводам повернуто 17 га земель

"Право розпоряджатися такими землями є компетенцією районної державної адміністрації. Проте селищна рада, перевищивши свої повноваження, прийняла рішення про припинення санаторієм права користуватися державними землями.  Десятки гектар перейшли до селищної ради, яка у подальшому уклала договори оренди на ці ділянки. Зокрема, 0,5 га землі оздоровчого призначання були передані ПАТ «Точприлад». Ще  16,5 га - санаторію «Бермінводи». Безпрецедентний випадок - оздоровчий заклад, який де-юре є постійним користувачем ділянки,  фактично у самого себе орендує землю», - розповів начальник відділу прокуратури області Олексій Лесенко.

У зв’язку з цим прокуратура подала до господарського суду позов з вимогами визнати рішення місцевої ради недійсним та повернути державі землі з оренди. Після відмови у задоволені вимог у двох  перших інстанціях справа розглядалася Вищим господарським судом України, який двічі повертав справу в апеляційну інстанцію. Під час третього розгляду в апеляції прокуратура відстояла свою позицію.

Наразі постанова апеляційного суду набула чинності.

Як раніше писала «Справжня Варта», прокуратура домагається розірвання оренди рекордної площі землі.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, ще у 2004 році Харківська РДА уклала договір з юридичною особою щодо оренди землі. Проте, як виявилося, договір уклали з порушеннями вимог чинного законодавства, зокрема не додержані процедурні вимоги. За позовом прокуратури у 2008 році його у судовому порядку визнано недійсним. Державну реєстрацію договору оренди скасовано.

comments powered by HyperComments