Близько чотирьох мільйонів українців ухиляються від сплати податків

Середа, 3 травня 2017, 12:05
Такі підрахунки представив міністр соціальної політики Андрій Рева
Близько чотирьох мільйонів українців ухиляються від сплати податків

"Кількість пенсіонерів в Україні досягає 12 млн, у той час коли тих, хто платить соціальний внесок, значно менше, а це збільшує навантаження на кожного офіційно оформленого працівника", - заявив 2 травня Рева.

За словами міністра, в Україні близько чотирьох мільйонів громадян працюють неофіційно. Вони отримують гроші в конвертах, що допомагає їм ухилятися від податків.

Як раніше писала «Справжня Варта», харківські підприємці поскаржились на перевірки Гройсману. Вони У зверненні до уряду просили не ухвалювати постанови /Порядку проведення перевірок щодо дотримання законодавства про працю/, яка ускладнить бізнес.

Але Інспекторам праці було таки дозволено без попередження перевіряти роботодавців на предмет неоформлених працівників. Це передюачено постановою від 26 квітня 2017 р. № 295, яку затвердив Уряд.

Інспектори праці за наявності службового посвідчення безперешкодно, без попереднього повідомлення мають право на інспекційні відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин, у рамках яких можуть проходити до будь-яких приміщень, в яких використовується наймана праця; ознайомлюватися з будь-якими документами, ведення яких передбачено законодавством про працю; наодинці або у присутності свідків ставити керівнику та/або працівникам об’єкта відвідування запитання, що стосуються законодавства про працю, отримувати із зазначених питань усні та/або письмові пояснення.

comments powered by HyperComments