Лоукостери: ціни, напрямки

Вівторок, 23 травня 2017, 13:05
Ціна на лоукостерівські авіапереліти варіюються від 9 дол. до 195 євро з умовою довгострокового бронювання
Лоукостери: ціни, напрямки

WizzAir - пропонує рейси фактично по всій Європі. В Україні WizzAir літає з Києва та Львова. Зараз пропонує рейси по 19 маршрутам (деякі відкриються влітку і восени). Зручніше за все за допомогою цієї бюджетної авіакомпанії добиратися до Німеччини і Польщі. Придбати дешеві квитки можна під час проведення акцій або при відкритті нового напряму. За умови бронювання квитків за кілька місяців польоти в Польщу обійдуться від 19 євро, до Словаччини та Угорщини - від 29 євро, в Німеччину - від 39 євро, в Данію - від 49 євро.

Заощадити можна за допомогою акцій на кшталт «Знижка 20% на все» або «Два квитки за ціною одного». Але їх проводять за все протягом декількох годин, - пише Hyser в огляді "Які лоукостер літають з України і куди вони дозволяють дістатися".

Ryanair анонсував 11 рейсів з України, які будуть виконуватися восени 2017 року через аеропортів в Києві (Великобританія, Швеція, Нідерланди) і Львові (Німеччина, Польща, Угорщина, Великобританія). Звичайна ціна на більшість напрямків складе в Україні 30-35 євро. Лоукостер влаштував розпродаж квитків по 19,99 євро. Для польотів до Великобританії українцям як і раніше необхідно буде оформляти візи, головними напрямками для вильоту з Києва стануть Швеція і Нідерланди. Звідти можна дістатися в безліч інших європейських країн за 10-20 євро.

Pegasus Airlines літає з Києва, Запоріжжя, Харкова і Львова. Вартість квитків за умови бронювання за кілька місяців становить 40-50 євро. Правда, зі Львова до Стамбула можна долетіти вже в межах 65 євро.

Atlasgloba з Харкова, Львова та Запоріжжя. Середня вартість квитка становить близько 50 євро.

Vueling Airlines літає з Києва в Барселону і Рим. Авіакомпанія обіцяє перельоти від 9 євро, але в дійсності вартість в одну сторону з України складе 80-120 євро. Зате з Іспанії в країни Західної Європи цей лоукостер дозволяє літати за 20-30 євро.

Аegean дозволяє дешево долетіти до Афін. Крім того, з Києва можна дістатися до Ларнаки на острові Кіпр. Відзначимо, що Aegan не є типовим лоукостером, тому краще відразу взяти квитки в обидва кінці. У Греції і на Кіпр за допомогою Аegan можна долетіти за 30-50 євро.

Up - дозволяє долетіти з Києва до Тель-Авіва приблизно за 95 євро.

Air Arabia та Flydubai Air підходять для перельотів в Азію. Правда, всі рейси здійснюються з пересадкою в в Шарджі і Дубаї. Вартість перельоту Flydubai за маршрутом Київ-Дубай становить від 160 євро, Air Arabia за маршрутом Київ-Шарджа - від 195 євро. Звичайна вартість перельоту з Києва в азіатські країни становить 300-400 євро.

AirBaltic пропонує ціни від 20 євро на перельоти з Києва до Риги і акції на прямі рейси по Європі вартістю від 19 євро.

МАУ оголосила про старт лоукост-програми. Вона передбачає покупку квитків за вигідними цінами не раніше, ніж за 180 днів до рейсу. Квиток можна повернути або поміняти. Всі рейси розділені на три групи: до двох годин (Німеччина, Польща, країни Прибалтики, Скандинавія і Туреччина) до трьох годин (Великобританія, Греція) більше трьох годин (Казахстан, Іран, Франція і Іспанія). Залежно від тривалості польоту коливається і вартість. Наприклад, в Варшаву можна долетіти за 587 грн, в Афіни - за 822 грн, а в Мадрид - за 1087 грн. При цьому такі тарифи будуть діяти тільки за умови бронювання квитків за 10 місяців до рейсу, в подальшому ціна зростає.
Крім того, МАУ вводить і внутрішні лоукост-тарифи. Найдешевший квиток обійдеться в 249 грн. Безумовно, не всі квитки будуть продаватися за такою вартістю. МАУ буде встановлювати низькі ціни приблизно на 7-10% квитків.

comments powered by HyperComments