Лохина на відміну від решти ягоди подешевшає вдвічі

Понеділок, 29 травня 2017, 10:19
За рахунок великих виробників
Лохина на відміну від решти ягоди подешевшає вдвічі

В Україні середні за рік ціни на лохину очікуються на рівні 70 грн./кг. Виробничі площі під цією ягодою перевищили обсяги промислових насаджень малини і досягли 1,1 тис. га, що супроводжується входженням ягідників у плодоношення, - повідомив керівник проекту «АПК-Информ: овощи и фрукті» Олександр Хорєв , - повідомляє «Справжня Варта».

За його словами, в сезоні-2017 зростання виробничих площ супроводжується входженням у плодоношення великих плантацій лохини, насаджених великими виробниками в попередні роки. Через це минулого року ціни на лохину різко впали – з середніх 140 грн./кг в сезоні-2015 році до 80 грн.

Експерт спрогнозував, що в 2017 році спад продовжиться, але сповільниться: середні за рік ціни очікуються на рівні 70 грн./кг, що, як і раніше, дозволить виробникам непогано заробити.

Як раніше писала «Справжня Варта», ціни на черешню і абрикоси злетять до небес. Травневі заморозки знищили весь ранній урожай.

Черешня ранніх сортів фактично знищена, ціни на неї - до 150 гривень за кіло. Врожай абрикосів прогнозується в десять разів менше за торишній.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments