Фермерша самовільно захопила 60 га

Понеділок, 29 травня 2017, 17:32
Засіяла - зібрала врожай соняшнику - винна державі 86 тис. грн.
Фермерша самовільно захопила 60 га

Прокуратура не уточнює, в чому саме полягає шкода, яку господиня нанесла державі , - повідомляє «Справжня Варта».

"Встановлено, що земля на території однієї з сільрад не надавалася жінці-фермеру ні у приватну власність, ні в оренду. У цей час інший підприємець оформляв документи на право користування вказаним полем. Скориставшись моментом, підозрювана без будь-яких дозволів засіяла ділянку, а восени 2016 року - зібрала врожай соняшнику»,- розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Олексій Медяник.

Лозівська місцева прокуратура вручила повідомлення про підозру одному з місцевих фермерів, що незаконно обробляла десятки гектар державної землі, за ч.1 ст197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її власнику).

Наразі підозрюваній судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Вирішується питання про арешт майна для забезпечення відшкодування збитків.

Як раніше писала «Справжня Варта», у фермера-шахрая відібрали 181 га і посадили на п'ять років.

Прокуратура оскаржила в апеляції вирок Барвінківського районного суду області, вимагаючи більш суворого покарання для 61-річного раніше судимого фермера, який підробив договір на користування землею.

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, у 2010 році Близнюківський районний суд визнав фермера винним у тому, що він самовільно зайняв 181 га земель державного резерву на території Алісівської сільської ради та засіяв їх сільгоспкультурами.

Крім того, суд задовольнив позов прокурора щодо відшкодування понад 160 тис. грн. збитків, завданих державі.

В подальшому на виконання рішення суду державний виконавець наклав арешт на врожай соняшнику та кукурудзи з незаконно засіяних земель.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

comments powered by HyperComments