Укрзалізниця таки підвищить плату за проїзд

Середа, 31 травня 2017, 18:02
Але підвищення пройде вибірково, по деяких напрямках
Укрзалізниця таки підвищить плату за проїзд

Залежить від попиту: де він є - квитки подорожчають, де немає - можуть навіть подешевшати, - повідомляє «Справжня Варта».

"УЗ не буде проводити просто індексацію, наприклад, на 20% на всі квитки. Це буде зроблено вибірково. Там, де необгрунтовано низькі ціни, вони будуть значно підвищені, на 15-25%. По інших напрямках, де немає попиту і необхідно залучати пасажирів, можливе зниження цін", - заявив Голова наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, подорожчання можливе на напрямках, які користуються значним попитом у пасажирів, щоб більш рівномірно розподілити по днях пасажиропотік.

"Наприклад, це може бути на такому значно завантаженому напрямку як Київ-Одеса. Але на менш завантаженому, наприклад, Одеса-Херсон може статися здешевшання. Крім того, можливе зниження цін на маршрути в Західній Україні, де висока конкуренція з іншими видами транспорту", - резюмував голова наглядової ради "Укрзалізниці".

Як раніше писала «Справжня Варта», нещодавно Укрзалізниця запевняла, що ціни на квитки для громадян з червня не подорожчають.

Заяви у ЗМІ щодо здорожчання проїзду у поїздах з червня цього року на 20% є провокацією, а не достовірною інформацією. До того ж у матеріалах такого характеру спотворений коментар  члена правління, який насправді пояснив необхідність індексації тарифів на перевезення вантажів.

У проекті фінансового плану на 2017 рік, який готується на розгляд правління товариства, не планується індексації тарифів на пасажирські перевезення. Вартість проїзду у поїздах внутрішнього далекого сполучення залишається незмінною з липня 2014 року, - повідомила прес-служба компанії.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments