Харківські підприємства мають підвищити соціальні гарантії для своїх співробітників - Світлична

Юлія Гуш  |  Вівторок, 6 червня 2017, 16:27
Разом з підвищенням заробітної платні, харківські підприємства також зобов’язані забезпечити працівникам гідні соціальні гарантії
Харківські підприємства мають підвищити соціальні гарантії для своїх співробітників - Світлична

На цьому Юлія Світлична наголосила під час відвідання ПАТ «Харківський плитковий завод», - повідомляє «Справжня Варта».

«Виходячи з того, що заробітні плати мають зрости, є ще соціальні гарантії, які на себе бере завод, – зазначила вона, – я вдячна керівництву і власнику, що він ці соціальні гарантії виконує».

За словами губернаторки, Харківська область має чіткий план, перспективи та механізми, за рахунок яких заростатимуть як соціальні гарантії, так і заробітна платня на підприємствах. Вона зазначила, що обласна влада вже знайшла спільну мову з власниками великих підприємств, такими як Турбоатом, ХТЗ, Завод імені Малишева тощо.

«Власникам бізнесу це вигідно, – розповів Валентин Шеветовський, голова спостережної ради ПАТ «Харківський плитковий завод», – вигідно, коли співробітник підприємства має гідність – і в матеріальному плані, і в моральному.

Це соціальні стандарти. Зростання соціальних стандартів можливе тільки завдяки збільшенню виробничих…. На сьогодні, як ми домовлялися з обласною адміністрацією, заробітна плата досягне 7 800 гривень в місяць на одного співробітника».

Заплановано, що заробітна платня зросте в 15 тисяч працівників харківських підприємств. За словами голови ХОДА, таке зростання має стати стабільним, адже воно, зокрема, відіграє значну роль в розвитку економіки: «Якщо у вас буде більше грошей – буде більший попит на внутрішньому ринку, – підкреслила вона, – буде більший попит – то ми потягнемо виробництво суміжних продуктів, товарів та послуг. Тому тут основа розвитку економіки в цілому».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments