Значна увага приділятиметься машинобудівному комплексу та підприємствам переробної промисловості – Світлична

Юлія Гуш  |  Вівторок, 6 червня 2017, 18:06
Про це заявила голова ХОДА, прокоментувавши необхідність зростання соціальних стандартів на харківських підприємствах
Значна увага приділятиметься машинобудівному комплексу та підприємствам переробної промисловості – Світлична

Світлична зазначила, що разом з підвищенням заробітних плат харківські підприємства зобов’язуються забезпечити гідні соціальні умови своїм працівникам. Цьому, зокрема, має сприяти співпраця між владою та керівництвом даних установ, - повідомляє «Справжня Варта»

«Велику увагу будемо приділяти машинобудівному комплексу та підприємствам переробної промисловості, – розповіла Юлія Світлична, – будемо працювати з розумінням того, що складна та скрутна ситуація складалася роками. Сьогодні прикладом є Завод імені Малишева. За рік співпраці з Укроборонпромом ми не маємо заборгованості по заробітній платніі, ми маємо перспективні замовлення, ми вже маємо авансові платежі заробітної плати, ми знаходимо можливості щодо розвитку окремих підприємств. Що стосується Авіаційного заводу, то там змінився менеджмент підприємства. На сьогодні ми бачимо можливості стосовно позитивних зрушень». Про необхідність такої співпраці наголошує Валентин Шеветовський, голова спостережної ради ПАТ «Харківський плитковий завод». Він зазначив, що збільшити доходи працівників промислових підприємств можна буде завдяки сприянню держави. Якщо та, за його словами, буде «вирішувати питання податку на додаткову вартість, привозу обладнання, яке не виробляється на підприємстві. Якщо буде введене мито на експорт сировини, яка вивозиться з України».

Зокрема, розвитку промисловості сприятимуть економічні зв’язки з ЄС: «Завдяки асоціації з Європейським союзом для нас відкрилися нові можливості, – зазначив Шеветовський, – і ми почали проникати до цих країн. Ми бачимо ті конкурентні переваги, які є в Україні для успішного проникнення, продажі нашої продукції до цих країн».

За словами Світличної, в Україні зараз є багато проблем та ризиків, які існували роками. Але незважаючи на це, в економічному розвитку Харківщини спостерігається помітний прогрес: «Управлінський прагматизм дає нам можливість розвиватися у тяжких умовах, – розповіла вона, – дає можливість збільшувати внутрішні та зовнішні інвестиції. За 2016 рік до Харківської області було вкладено вдесятеро більше інвестицій, ніж в 2015-му. Ми треті по країні за темпом приросту. Ми не можемо обігнати Київ, але в 2016-му ми були другими. І це вже показник».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments