Уряд розраховує на зменшення споживання тепла протягом 1-3 років в середньому на 15-20%

Четвер, 8 червня 2017, 18:03
Законопроект про комерційний облік тепла та води схвалено профільним Комітетом ВРУ
Уряд розраховує на зменшення споживання тепла протягом 1-3 років в середньому на 15-20%

У разі його прийняття парламентом в Україні буде запроваджено 100% комерційний облік тепла і води, - повідомляє «Справжня Варта».

"Споживачі будуть платити лише за спожиті ресурси. Водночас, суб’єкти господарювання у сферах природних монополій не зможуть перекладати понаднормативні втрати в мережах на споживачів", - наголосив на важливості законопроекту Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Як пояснив Сергій Савчук, запровадження комерційного обліку стимулюватиме енергоощаднуповедінку споживачів і мотивуватиме їх впроваджувати заходи з енергоефективності. У результаті очікується зменшення витрат на оплату послуг з водо- та теплопостачання.

У масштабах країни прийняття законопроекту дозволить знизити на ¾ обсяг необлікованихвитрат води у внутрішньобудинкових системах. Ще один позитивний наслідок – зменшення споживання тепла протягом 1-3 років в середньому на 15-20%, що, у свою чергу, сприятиме зменшенню споживання газу та скороченню викидів парникових газів.

Як раніше писала «Справжня Варта», усіх українців обклали новим "податком", який знизить загальні витрати родини.

З 1 травня абонплату зобов'язані будуть платити всі громадяни України. Це передбачено меморандумом з Міжнародним Валютним Фондом (МВФ), якого опублікував Мінфін.

Абонплату треба платити не тільки в опалювальний сезон, а на протязі всього року.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments