Ягода та кісточкові не подешевшають

Четвер, 15 червня 2017, 14:05
Експерти оцінюють рівень збитків врожаю ягід та кісточкових через морози в 30-70%
Ягода та кісточкові не подешевшають

В цілому по країні втрати врожаю ягід та кісточкових через морози оцінюються в 30%, проте деякі виробники втратили до 70% врожаю 2017 року, - повідомляє «Справжня Варта».

Про це заявив заступник директора Асоціації фермерів і приватних землевласників України Михайло Данкевич в коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Втрати врожаю становлять в середньому до 30% по країні, по окремих областях - більше. Південні області постраждали менше від заморозків », - зазначив експерт.

Як підкреслив М. Данкевич, вартість ягід і кісточкових в поточному році все-таки помітно вище, в порівнянні з минулим роком, саме через неврожай.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  збиток фруктам-ягодам по Україні від травневих заморозків оцінений в 13-39%. Такі дані Мінагрополітики.

Зокрема,прогнозні показники валового збору врожаю зменшено на 29% на основі даних, які надійшли від структурних підрозділів агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

В абсолютних показниках загальнонаціональний прогноз врожаю ягід та фруктів зменшено з 2473 до 1755 тисяч тонн.

Найбільшої шкоди зазнали кісточкові культури – їх прогнозний урожай зменшено з 476 до 292 тисяч тонн (на 39%). У розрізі цих культур найбільший недобір урожаю очікується у абрикоса, персика і нектарина. Планується зібрати 33300 тонн абрикос, 9700 тонн персика та нектарина (проти раніше очікуваних 71 та 18 тисяч тонн відповідно).

Найменшої шкоди завдано врожаю винограду – в межах 13% (очікується 333 тис. тонн проти попереднього прогнозу у 380 тис. тонн).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments