Українців таки можуть примусити декларувати свої доходи без усяких винятків

Понеділок, 19 червня 2017, 10:02
За словами Гройсмана, у найближчі роки декларувати всіх свої доходи не змусять
Українців таки можуть примусити декларувати свої доходи без усяких винятків

Нагадаємо, що 15 червня голова Кабміну заявив журналістам:  «Ми не підтримуємо. Цієї системи запроваджено не буде», - повідомляє «Справжня Варта»

Але в той же час Кабінет міністрів пропонує в 2019-2020 роках ввести загальне декларування фізосіб про доходи та витрати. Також пропонують перейти до податкового контролю з використанням непрямих методів за відповідністю доходів і витрат громадян. Про це свідчить бюджетна резолюція на наступні три роки, яку 16 червня схвалив уряд.

Також Антикорупційна агенція схвалила Порядок здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування.

Перевірятимуть тих, про кого з'являється інформація від фізичних осіб, громадських об’єднань, засобів масової інформації, правоохоронних органів. Ця інформація повинна  стосуватися фактичних даних про невідповідність рівня життя конкретного суб’єкта декларування та/або членів його сім’ї майну й одержаним доходам згідно з його декларацією.

Кабмін пропонує з 2018 року ввести єдиний рахунок для сплати податків і зборів, а також перейти до подачі єдиної звітності з ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб".

Як раніше писала «Справжня Варта», податківці "викрили" у Харкові 329 мільйонерів.

Їхній сукупний дохід склав за рік 1,4 млрд. грн.

Понад 31 тис. мешканців Харкова та області виконали свій конституційний обов’язок, прозвітувавши про свої минулорічні доходи. Загальна сума задекларованих ними статків - майже 3 млрд. грн., що на 91,5 млн. грн. більше ніж у  2016 році.

Громадяни декларували: спадщину (457,1 млн. грн.), доходи від продажу сільгосппродукції (106,3 млн. грн.), доходи, отримані від надання майна в оренду (78,4 млн. грн.) тощо.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments