На країни ЄС припадає три чверті іноземних інвестицій, вкладених в Харківську область - Світлична

Вівторок, 20 червня 2017, 13:25
Для такого регіону, як Харківщина, це має стратегічне значення
На країни ЄС припадає три чверті іноземних інвестицій, вкладених в Харківську область - Світлична

Таку думку висловила голова ХОДА Юлія Світлична в інтервю виданню "Бізнес", - повідомляє «Справжня Варта»

"Наш основний інвестиційний партнер - це Європейський Союз. На країни ЄС припадає три чверті іноземних інвестицій, вкладених в Харківську область.

Що стосується секторального розподілу інвестицій, то для нас принципово важливо, що іноземні партнери бачать перспективу не тільки в традиційно привабливих галузях сфери послуг з швидким оборотом капіталу, але і у виробничому секторі. Для такого регіону, як Харківщина, це має стратегічне значення. Так, найбільша частка в структурі залучених інвестицій - понад 33% - зараз доводиться саме на машинобудування, харчопром і інші галузі обробної промисловості", - відзначила губернаторка.

За її словами, серед нових трендів, які будуть набирати силу в найближчі роки, - інвестиції в енергетику і в комунальну сферу в цілому, а також в сільському господарстві. У цих секторів значна інвестиційна ємність, і вони вже починають її розкривати.

Видання визначає: "Якщо в 2015 р іноземні інвестори вклали в економіку регіону за все $ 15,7 млн, то в 2016 р - вже $ 148 млн. Крім того, більше $ 600 млн склали внутрішні інвестиції, які поки залишаються основним джерелом розвитку. Їх обсяг за рік збільшився майже на 40%. Причому темпи зростання вдвічі вище, ніж в цілому по Україні.

Юлія Світлична не приховує, що досягти цього вдалося завдяки щоденній системній роботі з бізнесом і змін в оцінці ризиків, що стався за останній рік.

Цей результат також є хорошим сигналом для іноземних інвесторів: в економіку промислового сходу України можна і потрібно вкладати. У підсумку, за абсолютним приростом прямих іноземних інвестицій прикордонна Харківська область увійшла до трійки лідерів серед регіонів України, де перше місце традиційно за Києвом".

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківщина змогла вдесятеро збільшити приплив іноземних інвестицій.

За рік Харківщині вдалося збільшити приплив іноземних інвестицій у 10 разів. Керівник області розповіла про міжнародну інфраструктуру, яку має Харківська область, зокрема - роботу офісів у Вашингтоні та Китаї. Юлія Світлична також повідомила Віце-прем'єр-міністру з питань євроінтеграції України про рішення, щойно прийняте Моніторинговим комітетом Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments