Мінсоц придумав, що робити тим, кому не вистачає страхового стажу/ Відео

Понеділок, 3 липня 2017, 13:01
Для захисту найманих робітників підприємці отримають нову соціальне навантаження
Мінсоц придумав, що робити тим, кому не вистачає страхового стажу/ Відео

По-перше, якщо у 2018 році пенсіонеру не вистачає страхового стажу, уряд передбачив, враховуючи пропозиції Національної ради реформ, додаткову гарантію. Впродовж 3 років всі, хто не матиме необхідного стажу для виходу на пенсію у 60 років, отримуватимуть спеціальну державну допомогу до того часу, поки їм не почнеться пенсійна виплата. Тобто всі, хто має 15 років і більше страхового стажу, але не мають 25, вони звертатимуться в органи соціального захисту населення і їм буде призначатися ця допомога, - повідомляє «Справжня Варта»

Таку заяву зробив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю Радіо Свобода.

По-друге, за словами Реви, в законі передбачили обов’язок всіх роботодавців, які використовують найману працю, чисельністю від 8 працівників і більше, обов’язково передбачати місця для людей віком від 45 років. Механізми контролю за цим будуть прописані і право контролю буде передане Державній службі праці, тим органам, які здійснюють контроль за додержанням законодавства про працю.

Як раніше писала «Справжня Варта», якщо офіційна зарплата на рівні мінімальної, навіть за умови 40 років стажу розмір пенсії буде близький до мінімального.

Після пенсійної реформи один рік стажу буде оцінюватися в 1% від умовного заробітку. Наприклад, якщо пропрацювати 40 років, із солідарної системи можна отримувати 40% від свого умовного заробітку щомісячно.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments