Державні банки відновили видачу «теплих» кредитів для населення та ОСББ

Вівторок, 15 серпня 2017, 12:06
Всі українці, які хочуть утеплити своє житло, замінити газовий котел на твердопаливний та створити енергоефективний дім можуть долучатися до урядової програми.

Про це розповів Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє Справжня Варта.

«Цією нагодою скористалося вже близько 300 тисяч родин. Безповоротна державна фінансова допомога гарантована. Головне – свідомо підійти до питання енергоощадності та підготовки до зими», - прокоментував Сергій Савчук.

На урядовому порталі нагадують, що Кабінет міністрів нещодавно додатково виділив 400 млн грн на програму «теплих» кредитів.

Нагадаємо,  мешканці Харківської області мають змогу отримати відшкодування від 20% до 40% суми коштів,що  залучені на утеплення помешкань, встановлення приладів обліку чи заміну газових котлів на твердопаливні. Для ОСББ в будинках, де проживають родини, які отримують субсидії, сума компенсації може бути ще більшою – до 70%.

Окрім того, на території Харківщини діє обласна програма щодо відшкодування 15% річної ставки за кредитами, які були отримані населенням на впровадження енергозберігаючих заходів на 2016-2020 роки. Також у регіоні діє програма щодо додаткового відшкодування з обласного бюджету 20% суми банківських кредитів, які були залучені ОСББ та ЖБК на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів (утеплення стін, підвалів та дахів, встановлення індивідуальних теплових пунктів та засобів обліку, заміну вікон, встановлення твердопаливних котлів тощо).

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments