Ціни на автгогаз в Україні підвищили диверсанти-монополісти

Вівторок, 29 серпня 2017, 16:03
Прем'єр наказав правоохоронцям і АМКУ перевірити ситуацію із зростанням цін на скраплений газ
Ціни на автгогаз в Україні підвищили диверсанти-монополісти

Він оцінює стримке підвищення цін на автогаз як "диверсію", - повідомляє «Справжня Варта»

"Ринок лихоманить. Це диверсія проти України. Ми маємо захистити внутрішнього споживача – рядових громадян», - заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  під час міжвідомчої наради в Кабінеті Міністрів. 

Протягом останнього року, значно скоротилася кількість трейдерів, що постачають скраплений газ з Російської Федерації, звідки надходить найбільша кількість цього виду палива. Все це у сукупності й призвело до різкого збільшення ціни на автомобільний газ в період пікового попиту на нього.

«Це є наслідок монополії. Наразі я вимагаю від АМКУ більш рішучих дій, а ще прошу всю інформацію – скільки було трейдерів, хто сьогодні працює на ринку, якими є джерела постачання палива – і цю статистику я покладу на стіл Президенту України, - зазначив Глава Уряду. – А зараз маємо досягнути чіткої домовленості з учасниками – вони мають вжити заходів щодо мінімізації ціни найближчими тижнями. Якщо потрібні рішення Уряду – будь ласка. Але так як є – відбуватися не може». 

За результатами наради Прем’єр-міністр доручив визначити винних у виникненні ситуації, вжити заходів для подолання монополізації,  забезпечити диверсифікацію поставок палива та покарати винних у зловживаннях.    

Як раніше писала «Справжня Варта», Уряд спростував чутки про додаткове навантаження на громадян через нововведення в оплаті опалення і води. Комерційний облік теплової енергії та водопостачання не погіршить становища населення.

Зокрема, урядовці запевняють, що прийняття відповідного закону не дозволяє ігнорувати показання індивідуальних (квартирних) лічильників, що платити за сусідів не доведеться.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments