Прокуратура вважає незаконною "приватизацію" 0,6 га землі у центрі на Сумській

Понеділок, 4 вересня 2017, 07:02
Її власниками стали громадяни, які не потребували житла
Прокуратура вважає незаконною "приватизацію"  0,6 га землі у центрі на Сумській

Землю вони отримали бозоплатно, за т.з. схемою "псевдоЖБК", - повідомляє «Справжня Варта».

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, понад 0,6 га землі у центрі Харкова по вул. Сумській міська рада незаконно надала у приватну власність в грудні 2016 року.

"Власниками земельної ділянки, виділеної за рахунок житлової та громадської забудови землі, стали громадяни - члени так званого ЖБК. Однак ніхто з них не перебував на квартирному обліку і не потребував поліпшення житлових умов", - розповіла К. Шевцова.

В подальшому, земельна ділянка була зареєстрована за псевдоЖБК та надана іншому акціонерному товариству під забудову.

Наразі позов знаходиться на розгляді суду.

Як раніше писала «Справжня Варта», Печерський суд надав дозвіл Генпрокуратурі на доступ до документів обслуговуючих кооперативів «Житлобуд-1» та «Авантаж».

Генпрокуратура вважає ці структури причетними до т.з. "кооперативної схеми".

Як виходить з матеріалів ухвали суду від 4.08.2017 р. по справі № 757/45258/17-к , причетними до цієї справи слідчі-прокурори розглядають діючого мера Харкова Генадія Кернеса, екс-мера Михайла Добкіна та екс-заступника мера Тетяну Овіннікову.

Генпрокуратура розслідує діяльність архітекторів Харківській міськради.

Як раніше писала «Справжня Варта», екс-заступниці харківського мера інкримінується нанесення збитків територіальній громаді м. Харкова на загальну суму 128 796 934 грн. Ці збитки були нанесені тим, що Овіннікова Т.І., діючи у складі організованої групи спільно із іншими службовими особами сприяла заволодінню земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею 25,1178 га.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments