Місцева влада визначатиме терміни субсидій на централізоване опалення

Четвер, 14 вересня 2017, 11:07
Рішення прийматимуть міські голови залежно від погодних умов
Місцева влада визначатиме терміни субсидій на централізоване опалення

Щодо термінів, за яких отримуватимуть субсидії родини з індівідуальним опаленням, то вони фіксовані - з 15 жовтня до 15 квітня, - повідомляє «Справжня Варта»

Таке рішення було прийняте Урядом.

Як повідомляє Міністерство соціальної політики, мотивація прийняття рішення наступна.

Для родини, яка використовує централізоване опалення, субсидія у жовтні та квітні нараховувалася відповідно до рішень органу місцевого самоврядування залежно від погодних умов подачі теплоносія. Тому, для таких сімей опалювальний період,  починався, скажімо, 18 жовтня й завершувався 10 квітня. Відповідно й здійснювалося нарахування субсидії.

Для родини, яка має індивідуальне газове опалення, опалювальний період починався з 1 жовтня і завершувався 30 квітня. Однак, враховуючи погодні умови, рідко хто з українців самостійно вмикав опалення вже 1 жовтня, коли на вулиці сприятливий температурний режим.

Якщо раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня до 30 квітня і обов’язково перераховувалася відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону, то у 2017-2018рр. для користувачів централізованого опалення залишається прив’язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади, а для тих, у кого індивідуальне опалення, субсидія нараховуватиметься з 15 жовтня до 15 квітня.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Мінсоцполітики детально роз'яснили, хто має право на допомогу і в якому розмірі її можуть надати громадянам. Також кому субсидія не призначається і чому

Зокрема, субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, тобто за місцем реєстрації особи, з урахуванням усіх зареєстрованих осіб.

За рішенням місцевих органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування субсидія може бути призначена за фактичним місцем проживання особам, які орендують житло на підставі договору найму, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

Також комісії можуть приймати рішення щодо неврахування при призначенні субсидії окремих осіб з числа зареєстрованих, які фактично не проживають за місцем реєстрації.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments