"Під прицілом" податкової - паливо, тютюн, алкоголь

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 17:05
Перевіряються і прикриваються "точки" незаконної реалізації цих товарів
"Під прицілом" податкової - паливо, тютюн, алкоголь

Також харківська податкова з'ясовує джерела їх походження, - повідомляє «Справжня Варта»

Ці перевірки ведуться в рамках операції "Акциз".

Так, 36-річний мешканець Харківської області зберігав та реалізовував паливо в приміщеннях власного домоволодіння  в одному з сіл Харківщини.

«В рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого      ч.1 ст. 204  ККУ, працівники податкової міліції  здійснили обшук за адресою реалізації паливо-мастильних матеріалів»,  - розповідає нчальник ОУ ГУ ДФС Сергій Марєхін. У ході проведених заходів було виявлено та вилучено    5,6 тонн бензину на суму близько 140 тис. грн., ємкості для зберігання  ПММ  в кількості 6 шт. об’ємом 1000 літрів на суму понад  13 тис. грн., чорнові записи щодо реалізації ПММ, та автомобіль на якому здійснювалось перевезення  ПММ  орієнтовною вартістю у 250 тис. грн.

На теперішній час проводяться заходи щодо встановлення каналів постачання сировини та місць реалізації готової продукції. Крім цього, готується  клопотання до суду щодо арешту вилученого майна.

Днями було встановлено, що в одному з МАФів у спальному районі міста Харкова здійснюється незаконна реалізація лікеро-горілчаних та тютюнових виробів із порушенням діючого законодавства. Винахідлива 57-річна харків’янка продавала алкогольні напої та тютюнові вироби, не  маючи при цьому ані реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності, ані ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі лікеро-горілчаних виробів.

«З незаконного обігу вилучено алкогольних напоїв у кількості 247 пляшок (14 дал ) на суму майже 74,00 тис.грн, та тютюнових виробів у кількості 1567 пачок на суму  близько 70,00  тис.грн., загальна суму вилучених підакцизних товарів складає понад 140,00  тис.грн., - зазначає Сергій Марєхін. За вказаним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 164 КУпАП».

Як раніше писала «Справжня Варта», у рамках операції "Акциз-2017" працівники податкової міліції виявили у магазині майже в центрі Харкова "ліву" алкогольну продуцію на суму 67,6 тис. грн.

За інформацією першого заступника начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрія Бєжанова, з порушенням діючого законодавства реалізовували віскі, горілки та коньяк відомих брендів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments