789 тисяч пенсіонерів Харківщини отримали пенсії в збільшеному розмірі

Неділя, 15 жовтня 2017, 15:23
Після введення пенсійної реформи сума доплати до пенсії буде залежати не тільки від розміру заробітної плати, а й від страхового стажу.
789 тисяч пенсіонерів Харківщини отримали пенсії в збільшеному розмірі

Згідно новій пенсійній реформі, з 1 січня 2018 року будуть встановлені єдині правила для підрахування пенсій. Зокрема, реформа передбачає ліквідацію спеціальних пенсій, підвищення захисту працівників шкідливих підприємств та скасування обмеження виплати розміру пенсій працюючим пенсіонерам. Мінімальна пенсія тепер становить 1459 грн.

«Цей закон відрегулював нарахування пенсій, – розповіла Тетяна Пипченко, заступник начальника ГУ Пенсійного фонду в Харківській області, – з  1 жовтня ми провели осучаснення розмірів пенсій. Був проведений єдиний механізм розрахунку пенсій. Було ведене поняття мінімального розміру пенсії для всіх непрацездатних громадян без виключення. У нас є положення щодо того, що мінімальний розмір пенсії не може бути нижчим ніж прожитковий мінімум для непрацездатних громадян».

За словами Людмили Культурбаєвої, заступника начальника  управління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду в Харківській області, був збільшений необхідний страховий стаж для виходу на пенсію. Сьогодні він має бути не нижчим ніж 25 років. Але перебачено, що в 2018 році людинаможе вийти на пенсію при стажі 15-25 років з 63-х, а з 2019 – о з 65-ти при стажі 16-25 років.

Щодо збільшення пенсії, то тут виплати нараховуються в індивідуальному порядку. Збільшені пенсії тепер отримує 789 тисяч мешканців Харківської області. Більшість з них – а це 270 тисяч осіб – отримуватимуть на 200-1000 гривень більше кожного місяця. Хоча є й ті громадяни, у кого пенсія збільшилась на 2, 3 чи 5 тисяч гривень.

 

comments powered by HyperComments