Влада спростовує негативні оцінки прийнятої медичної реформи

Понеділок, 30 жовтня 2017, 19:04
Зокрема, у частині подорожчання медичних послуг і обмежень в частині доступу до лікарської допомоги
Влада спростовує негативні оцінки прийнятої медичної реформи

Реформа передбачає введення державної програми медичних гарантій. Всі послуги, аналізи, дослідження, ліки, які надаються за цією програмою будуть для пацієнтів на 100% БЕЗОПЛАТНИМИ. Пацієнти будуть знати, що саме оплачує держава, і самі обиратимуть лікарні, де вони отримають ці послуги. З 2018 року реформа запрацює на рівні первинної допомоги, з 2020 -  в усіх лікарнях, - повідомляє «Справжня Варта».

Тарифи на медичні послуги, які розповсюджуються зараз деякими сумнівними виданнями, не мають нічого спільного з реальністю. Це просто фейк. Тарифи на кожну медпослугу лише будуть розраховуватись. Це потрібно для того, щоб держава могла оплачувати медичним закладам послугу, яку вони надали людині. Саме таким чином буде запроваджено принцип «гроші йдуть за пацієнтом»: людина звернулась у лікарню, їй надали допомогу, після цього держава заплатила за цю послугу згідно зі встановленим тарифом лікарні, - повідомляє прес-служба Кабміна за інформацією, яку підготувало Міністерство охорони здоров'я.

Відзначається, що кожна людина в разі необхідності зможе звернутись до будь-якого лікаря-спеціаліста без направлення сімейного лікаря і отримати допомогу. Але в цьому випадку пацієнту доведеться сплатити повну вартість послуг лікаря і лікування. Якщо ж ви звертаєтесь до нього за направленням сімейного лікаря, вартість вашого лікування та необхідних медичних засобів відшкодує держава.

Значну частину послуг, які зараз надають вузькі спеціалісти, після донавчання зможуть надавати лікарі первинної ланки - сімейні лікарі, педіатри, терапевти. Буде також низка спеціалістів (наприклад, гінеколог, психіатр тощо), візити до яких будуть оплачуватись і без направлення сімейного лікаря.

Як раніше писала «Справжня Варта», "Ми на 100% будемо покривати усі послуги. Маємо збільшення (бюджетного фінансування галузі в 2018 році)  більш  ніж 10 млрд грн. Цього достатньо (для впровадження змін)", - сказав Володимир Гройсман. 

Також відомо, за новими медичними "правилами" на третьому рівні складності хвороби більшість пацієнтів повинні будуть заплатити за лікування самостійно або десь шукати гроші.

Діагностика порушення ритму серця у дитини буде коштує 65 тисяч гривень. Репротезірованіе двох клапанів серця - майже 190 тисяч гривень. Аневризма серця - майже 154 тис гривень. Стеноз - більше 163 тисяч. Шунтування аорти - 130 тисяч гривень. Коронарний тромбоз - 103 тисячі. Лікування цирозу печінки - 111 тисяч. Операція з видалення каменя в жовчному міхурі буде коштувати від 34 до 51 тисячі гривень. Лікування гострого панкреатиту - майже 72 тисячі. Відкрита рана ліктя "витягне" з кишень пацієнтів близько 54 тисяч, а відкрита рана передпліччя - 33,5 тисячі гривень. Забій гомілки потягне на 71 тисячу гривень.

Це третій рівень хвороби, за який пацієнт зобов'язаний буде заплатити сам.

В 2018-2019 роках друга і третя ланки медичної допомоги залишаться безкоштовними для пацієнта, і система в зазначений період змінюватися не буде. А з 2020 року держава буде оплачувати таку допомогу через субвенцію.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments