Медицина по-новому. Ціна лікування серйозних хвороб тепер обчислюється тисячами і десятками тисяч гривень

Четвер, 19 жовтня 2017, 16:31
На третьому рівні складності хвороби більшість пацієнтів повинні будуть заплатити за лікування самостійно або десь шукати гроші
Медицина по-новому. Ціна лікування серйозних хвороб тепер обчислюється тисячами і десятками тисяч гривень

Найдешевше - видалення фурункулів За них візьмуть 7 тис. грн., - повідомляє «Справжня Варта».

Такі дані були по попередньому списку представлені народним депутатам, які проголосували сьогодні за медичну реформу, - пише видання "Страна.уа", наводячи думку глави Комітету охорони здоров'я, члена фракції БПП Ольги Богомолець.

Ці цифри ще не затверджені, але, як мінімум, насторожують.

Богомолець: "Міністерство охорони здоров'я не затвердив модель розрахунку собівартості медичної допомоги з однієї причини - щоб люди не побачили реальних цін. Я бачила ці ціни, вони жахливі, вони непідйомні для людей. Тобто операція на серці, операція по заміні суглоба - це сотні тисяч гривень. після ознайомлення з цінами ви зрозумієте, чому МОЗ досі офіційно не затвердив модель розрахунку медичної послуги, не оприлюднив ціни на медичні послуги і не надав перелік того, за що після "реформи" держава вже платити не буде ... "

Діагностика порушення ритму серця у дитини буде коштує 65 тисяч гривень. Репротезірованіе двох клапанів серця - майже 190 тисяч гривень. Аневризма серця - майже 154 тис гривень. Стеноз - більше 163 тисяч. Шунтування аорти - 130 тисяч гривень. Коронарний тромбоз - 103 тисячі. Лікування цирозу печінки - 111 тисяч. Операція з видалення каменя в жовчному міхурі буде коштувати від 34 до 51 тисячі гривень. Лікування гострого панкреатиту - майже 72 тисячі. Відкрита рана ліктя "витягне" з кишень пацієнтів близько 54 тисяч, а відкрита рана передпліччя - 33,5 тисячі гривень. Забій гомілки потягне на 71 тисячу гривень.

Це третій рівень хвороби, за який пацієнт зобов'язаний буде заплатити сам.

На першому рівні пологи, якщо вони будуть протікати без ускладнень, будуть безкоштовними, але всі додаткові послуги - ліки, кесарів розтин, палату - уже повинна буде оплатити сама породілля. Як і приїхати в пологовий будинок самостійно.

За словами в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун в кулуарах парламенту,  в 2018-2019 роках друга і третя ланки медичної допомоги залишаться безкоштовними для пацієнта, і система в зазначений період змінюватися не буде. А з 2020 року держава буде оплачувати таку допомогу через субвенцію.

“Вже в наступному році будуть оприлюднені тарифи для лікарів першої ланки – педіатрів, сімейних лікарів та лікарів загальної практики. На другій і третій ланках це почнеться з 2020 року. Але формулу, за якою будуть розраховуватися тарифи, я сподіваюся, ми зможемо оприлюднити до кінця поточного місяця”, – розповіла в.о. міністра, - повідомили ЗМІ.

Як раніше писала «Справжня Варта», медична реформа розпочалася в Україні.

Парламент схвалив урядовий законопроект.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments