Фіскальна служба зайнялася великими супермаркетами Харкова

Середа, 13 грудня 2017, 20:39
У Харківській області триває робота по виведенню з «тіні» заробітної плати.
Фіскальна служба зайнялася великими супермаркетами Харкова

За інформацією головного управління Державної фіскальної служби України в Харківській області, фахівці фіскальної служби області зустрілися з представниками великих супермаркетів міста, серед них - будівельний маркет, продуктовий, мережа об'єктів з продажу пива.

Особливу увагу податківці приділили тим підприємствам, у штаті яких налічується від 100 до 1000 співробітників. Було проведено аналіз їхньої податкової звітності та виявлено деяка закономірність. Рівень заробітної плати працівників тримався або на рівні мінімальної, або набагато нижче середньогалузевої. Дані звітності супермаркетів жодним чином не збігаються з даними рекрутингових агентств Харкова. І це при тому, що підприємства великі, торговельний оборот у них теж серйозний. По суті, співробітники таких підприємств повинні отримувати гідну заробітну плату.

Заступник начальника облуправління Артур Праскурін і начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Сергій Благий поспілкувалися з керівниками таких підприємств. В ході зустрічі було обговорено повна відмова від практики виплат зарплат у конвертах.

Після проведених роз'яснювальних заходів податківці мають намір застосовувати фіскальні.

comments powered by HyperComments