Вчинено черговий акт вандалізму проти харківського Євромайдану

Юлія Гуш  |  Середа, 25 грудня 2013, 13:59
24 грудня біля третьої години ночі було вчинено підпал автомобілю «Опель Омега», який перевозив координаторів та техніку для харківського Євромайдану. За попередніми підрахунками, сума збитків становить близько 2 тисяч доларів.
Вчинено черговий акт вандалізму проти харківського Євромайдану

Перебіг подій вказує, що цей інцидент стався невипадково. За свідченням очевидців, підпал скоїли двоє молодих людей, особи яких ще не встановлені. В результаті нападу розбиті переднє та бокове скло, а салон автомобілю вигорів повністю. «Ми вважаємо, що цей підпал пов’язаний з тим, що я беру участь в Євромайдані», – зазначив Володимир Марчук, власник автомобілю. Це вже друге пов'язане з Євромайданом авто, підпалене в Харкові за останню декаду.

На місце вчорашнього  злочину прибули пожежники та представники міліції. За фактом підпалу розпочато слідчі дії.

«Міліція гальмує цю справу, – розповідав 5 каналу Дмитро Пилипець, один з координаторів харківського Євромайдану, –  відповідно ці злочинці продовжують свою безкарну діяльність. Раніше ми звертали увагу на міську владу,  Кернеса,  Добкіна. Але останні декілька днів нас інформують, що до цього причетна вже не міська влада, а спецслужби. Проте важливо, що поки вони до людей ще не дійшли. Але все може бути. Відповідно, потрібно підсилювати засоби особистої безпеки» [- "невідомі нападники" дуже швидко надолужили власну неквапливість - ввечері того ж 24 грудня на Дмитра Пилипця скоїли напад з холодною зброєю в самісінькому центрі міста].

Це вже четвертий акт вандалізму, скоєний проти активістів харківського Євромайдану. 5 грудня з орендованого мікроавтобуса було вкрадено електрогенератор вартістю 13,5 тисяч гривень. 13 грудня той самий мікроавтобус був спалений невідомими. А 20 грудня провладні "тітушки" скоїли напад на приміщення харківської «Просвіти», яка по сумісництвом слугує штабом майдану. Вони розбили шибки, порозливали фарбу, а фасад штабу та ще декількох прилеглих будівель «прикрасили» наклепницькими надписами в адресу прихильників євроінтеграції. 

comments powered by HyperComments