Сьогодні у Харкові влада організувала "Антимайдан"

Юлія Гуш  |  Субота, 11 січня 2014, 13:03
Як і повідомлялось раніше, сьогодні влада організовувала в Харкові свій «Майдан»: Зранку, попри робочу за графіком для більшості підприємств суботу, купки людей з символікою Партії регіонів і прапорами України вишукувались на центральній вулиці міста – Сумській. Вони тримають також плакати з засудженням Євромайдану
Сьогодні у Харкові влада організувала "Антимайдан"

Серед учасників «Антимайдану» - переважно робітники державних заводів і бюджетних установ. На завпитання журналістів, чому ви мітингуєте в робочий час, працівники «Турбоатому», наприклад, заявили, що вони вже відробили святкові дні.

Майже одночасно на центральній площі Харкова - майдані Свободи зібрались противники і  "майданів", і "свободи". Це представники кількох відомих проросійських організацій, таких як "Украинский выбор", «Союз граждан Украины», «Трудовая Харьковщина». Вони теж вийшли протестувати проти запланованого в Харкові на 11 січня першого загальноукраїнського Форуму (з'їзду)  Євромайданів. Щоправда, через те що на середину дня так і не було оголошено, де ж саме євромайданівці зібрались на свій форум, їх опоненти змушені чекати такої інформації. Проте, вони заявили, що як тільки дізнаються, де саме збереться Форум Евромайданів, негайно вирушать туди, щоб висловити свій протест.

В місці, де традиційно збираються харківські євромайданівці зі встановленої надвечір комунальниками сцени лунали заклики на підтримку президента Януковича та чинної влади. Активісти у дякували можновладцям та переконували в перевагах договорів між президентами України та Росії. І все це відбувалось під гучною назвою "Харків - за стабільність і добробут!"

Деякі мітингувальники стояли уздовж вулиці зі транспарантами на зразок "Харків - за президента!", "Хочеш на майдан - вали за окружну!", "Бюджет майданом не наповниш!", "Ми пишаємося президентом Януковичем» тощо.

Людей там зібралося чимало, проте майже ніхто з них не погодився хоча б щось розповісти про себе: «Ні, не буду говорити. Навіщо це мені?», «Пройдіть далі, вам там все розкажуть», «А я маю право не говорити?», «Ми інтерв'ю не даємо», «А можна ми не будемо відповідати?».

Тільки одна мітингувальниця погодилась дати хоча б якійсь коментар: «Я не хочу, щоб і мене, і моїх батьків позбавили пенсії, – розповіла Тетяна, – я стою за стабільність. Сюди я прийшла у свій вихідний день».

Щоб антимайданівцям не було нудно, в перервах між промовами влаштовувалися невеличкі концерти. Наприклад, зі сцени свої пісні виконав ансамбль «Оксамит». Працювала польова кухня. Всі охочі вишукувалися в чергу за гарячим чаєм. Одна з мітингувальниць повідомила, що цей захід триватиме до восьмої години вечора та продовжиться на наступний день. 

Фото: Справжня Варта

 

comments powered by HyperComments