Сепаратисти напали на офіс «Просвіти» : є жертви (ОНОВЛЕНО)

Сашко Костакуртенко  |  Субота, 15 березня 2014, 00:05
У Харкові проросійські радикали напали на офіс громадської організації «Просвіта», розташований у самісінькому центрі міста, на вулиці Римарській, 18.
Сепаратисти напали на офіс «Просвіти» : є жертви  (ОНОВЛЕНО)

Понад 150 агресивно налаштованих молодиків, у тому числі прикро відомий «Топаз», штурмували офіс  «Просвіти» [- фактично цей офіс останні тижні використовували члени "Патріоту України", а не просвітяни].

«Димові шашки, коктейлі, зброя. Є поранені. Масова бійка між "Патріотами"  й  "Оплотівцями". Міліція - дуже довго... Коли навчаться всі діяти на випередження вже!!!! Інфа була», - пише прес-секретар харківської «Свободи».

Як потім стало відомо, під час нападу  двох людей було вбито, ще  п’ятьох поранено.

Журналіст Зураб Аласанія на свої сторінці у Фейсбук провів паралель з так званим нападом на проросійських активістів кілька днів тому на харківському проспекті Правди. Все відбулося по тому ж сценарію. Але тепер вже були жертви. Й знову першими на місці події опинилися цілком певні російські ЗМІ.

Місцеві журналісти повідомили: "У даний момент відбувається бійка між активістами "Патріот України" і "Оплотом". Інформацію підтвердили члени організації "Патріот України". На їх офіс напали гопники з "Оплоту". Члени організації кажуть, що опинилися заблокованими в приміщенні, у вікна летять димові шашки. Нападники застосовують зброю. Є поранені. Зараз гопників близько сотні, "патріоти" стверджують, що їх масово підвозять на таксі однієї і тієї ж фірми. Міліції, за словами "патріотів" немає.  Офіс "Патріоту  України" знаходиться на Римарській, 18".


 

 

 

 

 

 

 

 

 Андрій Білецький - керівник "Патріота України", якого Дмитро  Ярош призначив представником  "Правого сектору"  на Харківщині.

Вже ближче до ранку за посередництва керівників Харкова та області  сутичка припинилась, кілька десятків заблокованих "патріотів" вийшли з приміщення.
Міліція затримала понад 30 людей, з яких більшість - саме члени "Патріота України". 

comments powered by HyperComments