Російські шовіністи в котрий раз напали на представників Майдану. Є постраждалі

Юлія Гуш  |  Неділя, 13 квітня 2014, 22:25
Недільне віче, яке пройшло в Харкові 13 квітня, не обійшлось без жертв. Сепаратисти з бітами та георгіївськими стрічками в черговий раз атакували майданівців.
Російські шовіністи в котрий раз напали на представників Майдану. Є постраждалі

Сталося це під час ходи, коли сепаратисти під російськими та радянськими прапорами колоною рухалися по вулиці Мироносицькій. Кричали, що «Фашизм не пройде» та «Харків – російське місто». Неподалік Оперного театру вони без особливих зусиль прорвалися крізь кордон міліції та атакували представників Майдану, які вже почали розходитися. Було чути вибухи. Хтось кинув димові шашки.

 

Російські шовіністи наздогнали майданівців поблизу станції метро «Університет». Людей, які намагалися сховатися в метро, почали бити. Лежачих били ногами, в тому числі і жінки. В деяких постраждалих розбиті голови. Одного з них, як повідомляє інтернет-видання «Главное», забрала швидка. Деякі російські шовіністи спостерігали за цим зверху біля переходу метро. Вони плювали на тих, хто намагався втекти всередину.

 

Окрема група сепаратистів намагався проникнути в палац дитячої творчості. Вони вже почали ломитися в двері, проте їх зупинила міліція. Частина майданівців намагалася врятуватися в кафе «Паприка». Очевидиця тих подій розповідала, що один з міліціонерів відтяг її від того кафе. Її почали били. Міліціонер кричав, що таких, як вона, потрібно вбивати.

 

Як повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці регіональний кореспондент «Надзвичайних новин» В’ячеслав Мавричев, сепаратисти прорвалися на територію міськради. Вони з тильної частини будівлі прорвали кордон та зайшли всередину. Сепаратисти призивають своїх прихильників не розходитися і організувати постачання провізії. Ждуть приїзду нових сил міліції. Всього біля будівлі зібралося біля 500 сепаратистів.

Фоторепортаж про напад сепаратистів

comments powered by HyperComments