Кернеса прооперували. Загроза життю буде зберігатися кілька днів

Понеділок, 28 квітня 2014, 15:03
Лікарі міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги прооперували Харківського міського голову Геннадія Кернеса. Його стан оцінюється як важкий.
Кернеса прооперували. Загроза життю буде зберігатися кілька днів
Операція тривала близько двох годин, поранення медики кваліфікують як важкі, вражені внутрішні органи. За словами хірурга Валерія Бойка, який проводив операцію, загроза життю буде зберігатися кілька днів. На даний момент мер поки не вийшов з наркозу, продовжує перебувати в операційній в несвідомому стані, повідомляють у прес-службі міськради.

«Операція пройшла успішно. Далі ми сподіваємося на Бога і бажаємо Геннадію Кернесу сил», - підкреслив Бойко.

Друг Геннадій Кернеса Михайло Добкін, який також знаходиться в лікарні, зазначив, що в результаті перших слідчих дій правоохоронці виявили гільзу. На місці злочину (Білгородське шосе) зараз йдуть слідчі дії. «У мене немає версій. Але якщо б я знав, хто це зробив, я б стояв зараз тут, а тримав руки на горлі цієї людини», - підкреслив Михайло Добкін.

У Кернеса - важке торакоабдоминальне поранення. Столичний хірург Андрій Бабик каже, що лікарі оцінюють можливість летального результату при таких пораненнях від 27 до 100%. Але все залежить від загального стану здоров'я потерпілого, пишуть «Вести».

«У хірургії точних цифр про шанси на виживання немає, тому що вони залежать від дуже великої кількості факторів. Починаючи від загального стану здоров'я пацієнта і закінчуючи тим, які саме ділянки органу постраждали і в якій мірі, зачеплені чи магістральні судини і жовчовивідні шляхи, є розтрощення тканин. Однозначно одне: наскрізне поранення легенів і печінки це дуже важкі стани. Так як порушується робота життєво важливих органів. Летальність при таких пораненнях - від 27 до 100%! Залежно від зазначених вище мною факторів. Особливо небезпечне - поранення в печінку. Так як вона відповідає за очищення організму. Навіть якщо людина виживає, про повне відновлення функцій органів, мови немає. А на їх реабілітацію, як правило, йде більше півроку», - прокоментував хірург.

Нагадаємо, Харківський міський голова був поранений близько 11:30 під час пробіжки на Бєлгородському шосе. Він був доставлений в лікарню в непритомному стані.
comments powered by HyperComments