В Харкові на місці пам’ятника Леніну встановлено хрест

Юлія Гуш  |  Неділя, 5 жовтня 2014, 13:36
4 жовтня на площі Свободи відбулася церемонія відкриття хреста. Захід пройшов в межах акції «Поставимо на Леніні хрест».
В Харкові на місці пам’ятника Леніну встановлено хрест

Сам хрест був встановлений о 4 годині ранку активістами, які брали участь в поваленні пам’ятника Леніну. Дубовий хрест, який важить біля 100 кілограм, закріплювали вручну. Організатором цієї акції виступила Громадська варта Харків, активісти якої вбачають в цьому хресті символ благословення та готовності віддати свої життя за інших. В самому ж пам’ятнику Леніну – символ лицемірства, бездуховності та зневіри.

«Всі ми розуміємо, що цей пам’ятник був місцем розбрату в Харкові. – розповіла Тетяна Пасинок. – ми тільки зараз починаємо розуміти, ким насправді був Ленін. Що він брав участь в розколі України, в нищенні українців, нищенні церков. Тому сьогодні тут поставили хрест, щоб всю ту нечисть, яка зібралася тут за весь цей час, вивітрити. Хрест – це та єдина сила, яка втримує рівновагу. Нам це зараз дуже необхідно».

Почалася акція з виконання державного гімну. Планувалося, що на ній буде присутній представник однієї з християнських церков, який проведе молебень. Організатори наголосили, що неважливо, до якої конкретно конфесії чи релігійної організації він буде належати, адже це все є другорядним. Але ніхто так і не прийшов. Активісти прочитали молитви самотужки. На звершення вони ввімкнули пісню «Плине кача», якою вшанували пам'ять всіх загиблих.

 

comments powered by HyperComments