На харківській висотці намалювали найбільший у світі портрет Шевченка

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 14:18
Портрет Кобзаря, намальований на житловому сімнадцятиповерховому будинку по проїзду Садовому, 30, увійшов до Книги рекордів України. Загальна площа зображення склала понад 500 квадратних метрів.
На харківській висотці намалювали найбільший у світі портрет Шевченка
Втіленням ідеї в життя займалася творча група Kailas-V, яку в Харкові вже знають по портрету Гагаріна і сюрреалістичному графіті «Будинок у розрізі» біля стадіону «Металіст».

Однак, на будівлях заввишки сімнадцять поверхів художники ще не малювали. Майстри працювали над створенням портрету з початку жовтня.

Силует зображення доводилося малювати по ночах, у світлі ліхтарів, тому що так легше наносити образ на стіну багатоповерхівки. На створення зображення пішло близько 900 балонів аерозольної фарби.

«Ми вибрали портрет немолодого Шевченка пензля Івана Крамського, щоб показати всю мудрість поета», – сказала керівник творчої групи Яна Вовк.

Зареєструвати рекорд «найбільша графіті на фасаді будинку» приїхали представники Національного реєстру рекордів України. Минулого разу, реєструючи портрет Юрія Гагаріна, вони стверджували, що побити цей рекорд буде складно. Якщо і знайдуться бажаючі, то їм доведеться малювати на шістнадцятиповерхових або двадцятичотирьохповерхових будівлях. Тепер новий рекорд, і знову в Харкові. Висота малюнка склала 43 метри, ширина – 12 метрів.

Творча група впевнена, що це зображення найбільше не тільки в Україні, але і в світі.
comments powered by HyperComments