У Харкові кіберзлочинці знаходять жертв за оголошеннями на сервісі OLX

Понеділок, 12 січня 2015, 17:28
У Харкові промишляє група, яка здійснює шахрайські операції і грабує багато людей. Зараз з’явилася нова схема обкрадань. «Є так званий сайт OLX, на якому люди будь-що продають та купують, в тому числі і я», - розповідає людина, яка постраждала від злочинців.
У Харкові кіберзлочинці знаходять жертв за оголошеннями на сервісі OLX

«Так дзвонить людина (з номера: 057 756 81 38) та хоче купити в мене товар. Далі ця людина просить його переслати (у моєму випадку Полтава) та пропонує сплатити на карту відразу суму, при цьому він питає в мене номер карти і ПІБ одержувача. Через деякий час (година-дві) іде дзвінок з іншого номера (8 056 767 32 94), дзвонить людина, яка представляється працівником банку», - каже чоловік, постраждалий від шахраїв.

Потім йде все за такою схемою. Так званий «представник банку» говорить, що зараз надійде платіж, потім проходить кілька секунд, і він каже, що, мовляв, фірма, яка здійснює платіж, не може зробити оплату. Далі цей співробітник банку просить назвати термін дії карти, після цього просить назвати номер зі зворотнього боку карти (при цьому називає 4 цифри), а від людини вимагає доповнити лише останні три цифри. Потім співробітник банку говорить, що він зробив повтор платежу, і що надіслав смс на телефон людині з паролем. Потім  він просить продиктувати цей пароль для оформлення підтвердження (зарахування) грошей, а в результаті приходить смс-ка, що грошей в людини на карті вже нема.

«Це потім, як поклав він трубку, я вчитався в попереднє смс і зрозумів, що я щось купив або переказав гроші! Звертався я в правоохоронні органи, сказали сенсу в заяві нема», - додав постраждалий від рук шахраїв.

comments powered by HyperComments