У готелі «Національ» шукали «тітушок» з Майдану (фото)

Понеділок, 22 червня 2015, 12:56
Бійці спецпідрозділу МВС України «Сокіл» і батальйону «Чернігів» уранці в понеділок прибули в готель «Національ» на проспекті Леніна. Готель відомий як резиденція харківського міського голови Геннадія Кернеса.
У готелі «Національ» шукали «тітушок» з Майдану (фото)

Правоохоронці, які прибули в повній амуніції, зі зброєю і у балаклавах, на контакт з пресою не йдуть.

У людей у формі різні нашивки: «МВС», «Укроп» і «Чернігів». Як повідомляє 057.ua з посиланням на співробітників готелю, командир спецпідрозділу піднявся вгору до Харківського міського голові Геннадієві Кернесу.

У ОСО ГУ МВС України в Харківській області затверджують, що харківських правоохоронців там немає.

«Наша харківська міліція до цієї події не має ніякого відношення. Харківських міліціонерів там немає», - завірили в прес-службі главку.

Як повідомляє АТН, в готелі діють бійці батальйону «Чернігів», а з тильного боку будівлі знаходяться представники спецпідрозділу МВС України «Сокіл».

Близько 12:50 в готель «Національ» приїхав харківський екс-губернатор Михайло Добкін. За ним народний депутат України Дмитро Святаш.

Міністр МВС Арсен Аваков заявив в Facebook, що обшуки проводяться у рамках кримінальних проваджень, пов'язаним із злочинами проти Майдану «одночасно в 18 місцях, у тому числі і на об'єктах, пов'язаних з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом».

Пізніше він повідомив, що в період проведення процесуальних дій, в цей процес намагалися втрутитися «два народні депутати від ПР», маючи на увазі Дмитра Святаша і Юхима Звягильського, і закликав «адекватно відреагувати».

У свою чергу, Дмитро Святаш парирував, що це брехня - він прибув в «Національ» вже після завершення слідчих дій, а Е.Звягільський - до них і «відразу після початку слідчих дій поїхав». Нардеп також нагадав, що він давно вийшов з Партії регіонів.

Генпрокурор України Віктор Шокин пізніше на прес-конференції повідомив, що обшук у «Націоналі» не має відношення до Геннадія Кернеса.

 

comments powered by HyperComments