В Харкові стартував перший день Урбаністичного фестивалю (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 28 червня 2015, 23:31
28 червня в центрі сучасного «ЄрміловЦентр» стартував перший Урбаністичний фестиваль, який триватиме два дні.
В Харкові стартував перший день Урбаністичного фестивалю (фото)

В рамках фестивалю проходить низка заходів, направлена на активізацію міської громади та обговорення нею шляхів розвитку Харкова. Це і ярмарок мікро-можливостей, і різноманітні лекції та презентації, і кінопокази тощо. Крім того, під час фестивалю організатори планують підняти питання про необхідність активної участі мешканців Харкова в його перетвореннях.

Розпочався фестиваль з ярмарку мікро-можливостей. До уваги відвідувачів – вуличні ігри та їжа, міський город, пункт здачі батарейок під назвою «Батарейки, здавайтеся!», майстерня вуличних меблів та багато іншого.

Близько опівдня стартували лекції та презентації, присвячені культурним проектам, шляхам розвитку міста, простору міста та урбаністичній ініціативі. Наприклад, перша лекція була присвячена створенню пішохідної зони в центрі міста. ЇЇ прочитав Віктор Козоріз (ГО «Товариство учасників руху»), який наголосив на необхідності такої зони для Харкова. «На одному квадратному кілометрі сконцентрована така кількість архітектурних та історичних пам’ятників, – розповів він, – за певних умов це може бути місцем паломництва туристів. І Харків зміг би на цьому не тільки покращити свій імідж, а й заробляти певні кошти. Сьогодні цього немає. Саме тому, що центр Харкова не визначений як історична зона».

На останок глядачі мали змогу подивитися урбаністичне кіно – роботу Ксенії Дмитренко та фіналістів і переможців конкурсу «My Street Film Ukraine». При цьому Урбаністичний фестиваль на цьому не завершився – 29 червня має пройти низка аналогічних заходів.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments