Як пройшов другий день Урбаністичного фестивалю (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 29 червня 2015, 23:39
29 червня в центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» пройшов другий день Урбаністичного фестивалю.
Як пройшов другий день Урбаністичного фестивалю (фото)

Як і вчора, мешканці Харкова мали нагоду відвідати ярмарок мікро-можливостей, послухати лекції та презентації на різні актуальні теми, наприклад, присвячені сортуванню та переробці сміття, розвитку велосипедного руху чи побудові альтернативного та доступного житла в Харкові, створенню успішного суспільного проекту тощо.

Наприклад, Ганна Куракова, активістка всеукраїнського руху «Батарейки, здавайтеся!» провела презентацію під назвою «Їжачки, черв’ячки та євангелізм», під час якої вона пояснила, чому так важливо не викидати батарейки на смітник, а здавати їх на переробку. «Батарейка забруднює двадцять квадратних метрів землі або 400 літрів води, – зазначила Куракова. Крім того, вона розповіла декілька слів про таке явище, як євангелізм: «Це така форма спілкування між клієнтами та виробниками або брендами, які щось проштовхують. Коли люди настільки переймаються тією послугою, яку вони отримують, що готові за власним бажанням розповісти про неї іншим без додаткового матеріального підкріплення».

Крім того, під час фестивалю відбувся воркшоп під назвою «Харків – завтра», результати якого були оприлюднені  трохи згодом. Завершився фестиваль показом урбаністичного кіно. До уваги глядачів – робота «Знеструмлені» від фестивалю «86» та «86 procat».

Загалом, це був перший Урбаністичний фестиваль. Він перш за все був направлений  на активізацію міської громади, обговорення нею шляхів розвитку Харкова. Також він мав підняти питання про необхідність активної участі мешканців міста в його перетвореннях.

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments