В активістів є чимало нарікань стосовно останніх громадських слухань

Юлія Гуш  |  Четвер, 12 листопада 2015, 15:20
12 листопада активісти розповіли про результати вчорашніх загальноміських громадських слухань. На їх думку, процес перейменування вулиць в місті зазнав профанації.
В активістів є чимало нарікань стосовно останніх громадських слухань

Як відомо, 11 листопада в Харкові пройшли загальноміські громадські слухання щодо перейменування топонімів згідно новому закону про декомунізацію. Але громадські діячі, які були присутні на тому заході, мають чимало претензій до нього. «Була спроба зірвати засідання, – розповів Роман Черемський, – і ця спроба майже мала успіх. Проте засідання вдалося провести. Заступник харківського міського голови (І. Тєрєхов), лічильник комісії, яка складалася з 49 запропонованих осіб, не захотів включити принаймні двох чоловік з громадськості. Коли його попросили надати слово – він категорично відмовився це робити». Черемський зазначив, що  члени лічильної комісії за лічені хвилини рахували понад 2 тисячі голосів. За його словами, це абсолютний нонсенс, який свідчить про грубу фальсифікацію голосів.

На думку активістів, процес перейменування топонімів  в Харкові зазнав профанації. Наприклад, міська влада та представники групи проігнорували всі пропозиції громадської топонімічної групи, яка за три місяці проробила кілька сотень назв харківських топонімів. Також профанацією є сама організація слухань в районах міста, де людям, які бажали виступити, не давали слова.

Крім того, активістів сильно обурила поведінка Тєрєхова, який грубо порушував регламент. Він спробував зірвати слухання, заявивши, що вони продовжаться наступного дня і покинув приміщення. Причому всупереч закону він не поставив це питання на голосування. Але незважаючи на це, харків’яни продовжили працювати згідно регламенту.

comments powered by HyperComments