Тепер викладачі та студенти можуть поскаржитися на порушення прав на спеціальному ресурсі

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 22 січня 2016, 16:40
В Україні діє інтернет-ресурс Profrights.org, де викладачі та студенти вишів можуть поскаржитися на порушення своїх прав.
Тепер викладачі та студенти можуть поскаржитися на порушення прав на спеціальному ресурсі

Про це розповіли представники аналітичного центру CEDOS, який свого часу виступив у ролі автора даного ресурсу. Проект виник за підтримки National Endowment for Democracy. На даний момент проект Profrights.org реалізується в таких великих містах України, як Київ, Львів, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків та Полтава.

«Власне, аналітичний центр CEDOS займається аналізом освітньої політики вже шість років, – розповів Єгор Стадний, координатор проекту Profrights.org, виконавчий директор CEDOS, – і в 2013 році ми зрозуміли, що самої аналітики недостатньо. Скільки б ми рекомендацій не розробляли, скільки би ми не радили, як краще будувати освітні програми, так і залишаються такі банальні речі, як то порушення прав чи різноманітні зловживання. Поки ми їх не подолаємо, нічого, власне, якісно нового впроваджувати не вдасться».

«Свого часу ми прийшли до висновку, що інформація про зловживання в університетах якось губиться в інформаційному потоці», – зазначив Стадний. За його словами, ЗМІ приділяють увагу вишам лишень в певні сезони (зазвичай це вступна кампанія). В решту часу політичні та економічні новини домінують в інформаційному просторі. «Непогано було б створити ресурс, де б інформація про порушення в університетах прав викладачів та студентів буде збиратися в одному місці», – додав він.

Мета самого ресурсу – викривати ці порушення, інформувати студентів та викладачів про їх права та обов’язки. Адже, на думку представників CEDOS, таких знань часто бракує і люди не розбираються в законодавстві. Крім того, відповідний ресурс буде також здійснювати репутаційний тиск на виші, в яких фіксуються різного роду порушення.

comments powered by HyperComments