«День однієї вулиці»: як пройшло святкування у Харкові? (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 24 січня 2016, 19:50
Сьогодні в Харкові відзначали «День однієї вулиці». Цього разу таким місцем стала вулиця Гоголя, яка на день перетворилась на пішохідну.
«День однієї вулиці»

Саме святкування передбачало низку розважальних та пізнавальних заходів – це різноманітні майстер-класи, екскурсії, виставки, музичні програми, різного роду розваги для всієї родини та вулична їжа. Тобто, сьогодні кожен охочий міг знайти собі заняття чи розвагу за власним смаком.

Наприклад, цього дня відбулися екскурсії під назвою «Пара століть за пару кроків», які були організовані спільнотою «Старий Харків». Під час заходу організатори розповідали екскурсантам про архітектуру цієї вулиці, різного роду історичні події, легенди, пов’язані з нею, а також просто різноманітні цікаві життєві історії. Крім того, товариство влаштувало власну історичну експозицію, а після проведення екскурсій представники «Старого Харкова» прочитали пізнавальну лекцію під такою ж самою назвою.

Вистачало і звичайних розваг. Наприклад, того дня пройшов «Гоголь-Моголь квест», який був призначений для всієї родини. Пов’язаний він був з Харковом та самим Миколою Гоголем. Також в межах «Дня однієї вулиці» відбулася ціла низка різноманітних майстер-класів для дітей, де вони навчались малювати та створювати різноманітні вироби з підручних матеріалів. Не обійшовся «День однієї вулиці» без музики та театральних постанов – під час святкування відвідувачі могли побачити концерт хору Свято-Покровського монастиря та театралізоване шоу за мотивами творів Миколи Гоголя у виконанні студентів.

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments