Нова ініціатива «Team Europe» посилить діалог між Україною та ЄС у регіонах

Четвер, 25 лютого 2016, 07:05
26 лютого Представництво ЄС в Україні презентує у Харкові нову ініціативу – групу Team Europe. Вона об’єднає експертів і громадян, які бачать майбутнє України серед європейських країн.
Нова ініціатива «Team Europe» посилить діалог між Україною та ЄС у регіонах

Team Europe посилить дебати щодо Європи та місця України в ній, а також діалог між ЄС та Харківщиною щодо перспектив та потреб регіону в контексті євроінтеграції України.

Під час своєї першої зустрічі в Харкові експерти говоритимуть про можливості зони вільної торгівлі з ЄС та те, як ними скористатись підприємцям Харківщини. Місцеві експерти групи Team Europe дадуть відповіді на запитання, як скористатися освітніми можливостями ЄС; як зона вільної торгівлі України з ЄС впливає на бізнес, місцевий розвиток та працевлаштування; чи повною мірою Харківщина використовує свій потенціал торгівлі з ЄС; що необхідно, аби товари харківських підприємців з’явились на європейських ринках; де можна отримати інформацію про вимоги експорту до ЄС, etc. Ці та багато інших питань виникали у багатьох країн-сусідах України напередодні їх вступу до ЄС.

Cеред спікерів: Тарас Качка, заступник виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження», ключовий експерт з питань відносин Україна-ЄС; Жослен Гіттон, радник з економічних питань Представництва ЄС в Україні; Марті Луцар, менеджер з комунікації Представництва ЄС в Україні; Володимир Єрмоленко, філософ, публіцист, директор європейських програм ГО «Інтерньюз-Україна». Харківські експерти Team Europe – Олександр Чумак, Президент асоціації приватних роботодавців; Тарас Данько, Професор Національного Технічного Університету "ХПІ"; Олена Розсказова, керівник Східноукраїнського представництва Міжнародного Фонду «Відродження»; Наталя Яковлєва, директор рекрутингового агентства "Эксперт-плюс"; Юлія Біденко, політолог, доцент кафедри політології, кандидат політичних наук ХНУ ім. Каразіна.

Представництво Європейського Союзу започатковує групу Team Europe у Харкові та Одесі, але в майбутньому ця ініціатива пошириться на інші регіони України. Експерти Team Europe доноситимуть інформацію про пріоритетні для євроінтеграції реформи, «перекладатимуть» події міста, регіону чи країни в європейський контекст, вестимуть дискусію про європейські цінності, допомогу ЄС  Україні.

___________________

Довідкова інформація:

Team Europe є ініціативою Представництва ЄС в Україні, яку впроваджує ГО «Інтерньюз-Україна». Група Team Europe покликана об’єднати експертів і професіоналів різних сфер, обізнаних у тематиці відносин між Україною та ЄС. Метою Team Europe є посилення діалогу між ЄС та Україною в регіонах, поширення інформації щодо фінансової і технічної допомоги на місцевому рівні, підтримка реформ в Україні тощо.

Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їх меж.

comments powered by HyperComments